Dit is Marijne van der Wal

 

Marijne van der Wal

Professioneel Dromer

Marijne van der Wal, kunstenaar en filosoof (of "professioneel dromer" zoals zij dit zelf liever noemt). Schildert al sinds 2003, voornamelijk met acrylverf. Neemt af en toe een uitstapje naar fijne pentekeningen ingekleurd met ecoline of combineert diverse media in een geheel eigen stijl.

diverse werken Marijne

"Vanaf het moment dat ik een potlood kon vasthouden, tekende ik: en maar wat graag! Daarnaast is schrijven iets wat ik van jongs af aan met veel plezier doe. Deze twee eerste liefdes verenig ik door schilderijen met teksten en gedichten te maken. Sindsdien voel ik mij volledig in mijn element en 'heel'.

Communicatie, sociologie, kunstgeschiedenis
en filosofie masseerden Marijne's brein los

Marijne is autodidact. Ze volgde dan wel geen academie of andere opleiding tot kunstschilder, wel heeft ze MA (Master of Arts) achter haar naam staan. Altijd al had zij een passie voor kunst en media in het algemeen. Vakgebieden als communicatie, sociologie, taal- en informatiewetenschappen, kunstgeschiedenis en filosofie maakten Marijne zo goed als lyrisch! Ze masseerden als het ware haar brein los. Dit gaf haar een stortvloed aan inspiratie om te creëren.

"Voor mij is schilderen meditatie pur sang"

De onderwerpen die Marijne schildert stralen blijheid en geluk uit, voornamelijk in heldere kleuren.​ "Ik schilder onderwerpen die vrolijk zijn en mooie vormen die mij inspireren. Dit past het beste bij mij en dat gaat ook automatisch. Schilderen heb ik nodig, zoals water en brood. Als ik onverhoopt een aantal dagen niet kan schilderen, begin ik van binnenuit een onrust te ervaren. Doordat ik dagelijks zoveel inspiratie opdoe en niet kan verwerken, vermoed ik. Voor mij is schilderen meditatie pur sang."

Positieve energie

Want achter de blije schilderijen gaat veelal een groot verlangen en angst voor vergankelijkheid schuil. "In de loop van de tijd heb ik gemerkt dat ik een persoon ben, die gevoelig is voor negatieve dingen om me heen. Wereldnieuws, verdriet of boosheid van anderen, ik pik dat helaas snel op. Daanaast kan ik me regelmatig overweldigd voelen door de snelheid waarmee de tijd voorbij gaat. Ook sterke gevoelens van verlangen voeden mijn schildersdrift. Door vrolijke schilderijen te maken, kan ik letterlijk weer opladen, door volledig op te gaan in de heldere kleuren en de positieve energie die het werk uitstraalt."

Pauw drieluik

"Mijn credo is: Kunst is goed, wanneer je er keer op keer naar kan blijven kijken. Als het werk steeds weer opnieuw iets met je doet. De bedoeling die ik heb met mijn schilderijen, is om mensen er blij mee te maken."

"Ik wens je heel veel blijheid toe met mijn schilderijen!"

Hartelijke groeten,

Marijne van der Wal

Het verhaal erachter...

Blog

Nieuwsbrief

Meld je aan voor updates van Kunst & Canvas
Aanmelden
© 2015 - 2021 Denkwolk | Kunst & Canvas | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel